Frustrerad häst och sårskador

Aktuellt  /  13  Kommentarer
Nora har inom loppet av fyra dagar lyckats få två sår på samma ben. Jag antar att mycket beror på hennes överskottsenergi som hon samlat på sig när jag har varit iväg och bara longerats istället för att ha jobbats tills hon varit nöjd och trött. Hon är en sån ponny, rids hon inte hårt så blir hon frustrerad och kokar antingen över i huvudet eller springer rundor och leker i hagen.
 
Faktum är att hon faktiskt har sprungit och brallat massa i hagen de senaste dagarna. Att hon bara fått två småsår är ett under! Det ena försvann bokstavligen dagen efter, det var bara ett skrapsår på 0,5 cm men såg längre ut vid första anblick då blodet runnit nån centimeter. Det reagerade hon inte alls på. Igår hade hon ett nytt sår på benet men lite högre upp.
 
Det var lite större så hon tyckte inte alls om när man rörde vid det, men runtom var det inga problem och hon var inte svullen. Lindade det så det inte skulle svälla över natten och tittade på det imorse. Hon tycker fortfarande inte om när man rör såret men är varken svullen eller varm runtom. Hon är lindad båda bak i hagen idag så att hon inte riskerar att slå upp det. Ont verkar hon inte ha, faktum är att hon galopperade ut i hagen idag utan att visa något tecken på smärta. 
 
Tänkte ta det lugnt med henne idag och bara longera med inspänningar. Hon är ju en pigg ponny så under longeringen tenderar hon att bli uttråkad. Ett tips till alla er med såna hästar är att hela tiden aktivera hästen. Låt den få tänka och vara vaken på dina hjälper! Jag gjorde övergångar från skritt till trav men hjälp av bara rösten och det tyckte hon var så kul att hon for iväg i galopp flera gånger. Gjorde även tempoväxlingar, allt ifrån väldigt långsam trav till en lång och luftig i bra tempo. 
Imorgon ska jag skritta ut bara för att känna lite extra, och är allt bra till måndag så kommer jag rida igenom henne på ridbanan - det behöver hon verkligen! Härligt med en häst som tycker det är så kul med arbete. Så förrutom de små såren som oroar hästarnas sjukt mesiga ägare som behandlar dem som porslin (läs: jag) så är allt toppen! Har varit lite off då jag inte haft något att berätta om hästarna utan endast "åsiktsinlägg" och liknande och vill inte ha det allt för tätt mellan dessa.
 
Förresten! Jag tänkte köra igång med dagens fråga igen. Så läser du denna meningen nu och undrar någonting så får du jättegärna ställa en fråga så kommer jag svara på den i nästa inlägg. Kraaam