Detta börjar bli ett problem...

Finaste Sjiekste i en internationell CSI* ♥

Som ni vet har Sjiekste en tendens att hoppa över staketet när han är uttråkad. Innan skedde det om man kanske var lite sen med insläppet men nu måste hästarna in innan klockan fyra varje dag. Idag var klockan åtta minuter över fyra när Sjiekste hoppade över och idag var det riktigt obehagligt. Han brukar alltid kröka rejält på sin långa hals liksom en hingst och galoppera runt lite, andra dagar dyker han rakt ner i gräset och käkar, men idag var han helt tokig. Han galopperade ut på en åker, runt på gården bland bråte, skottkärror, trädgårdsslangar och till och med mellan träden som kantar vår trädgård. Det tog bara några minuter att få tag på honom men det kändes som en evighet och var fruktansvärt fruktansvärt obehagligt.
 
Jag behöver er hjälp, har ni några tips på hur man kan motverka detta? Det är ju farligt när hästen hoppar över. Tack gode gud att han alltid varit helt oskadd. Aldrig någon svullnad, värme, ömhet, sår eller någonting. Det är aldrig en endaste liten skråma på honom, antagligen har han allltså rätt bra marginal men det kan ju gå illa. Han får mat 4-6 gånger om dagen, han går inte i samma hage för ofta, han lämnas aldrig ute själv utan mat och han visar inte tecken på stress eller oro innan han hoppar över. Han bara gör det. Nån sats tar han inte heller så hjärtat stannar varje gång man ser honom kasta sig över staketet. Staketet har vi höjt, det är ca. 155-160 cm högt från insidan och högst upp löper en eltråd som det är el i. Fortfarande inget som hindrar Sjiekste och det är rejält farligt när han hoppar över, både för han själv och oss andra som vistas på gården. Spelar inte heller någon roll om de släpps ut tidigt eller sent på morgonen, efter klockan fyra hoppar han över oavsett vad. 
 
Vi har därför börjat ta in hästarna lite innan fyra och det funkar ju såklart då det både är kallt och mörkt vid den tiden, men om man någon dag skulle komma hem närmare fyra eller lite efter så finns ju risken att han redan hoppat över. Har ni några tips? Ska man kanske lägga in en halmbal i varje hage som han kan pilla med så han inte blir uttråkad? 

Erika

Nej, fy så jobbigt! Rätt som det är kanske han skadar sig om han springer ut, eller kanske han springer på dig! Ta det försiktigt <33

2016-11-30 / 17:10:24
URL: http://monsterasryttarna.blogg.se
Tilda

Vad svårt, har tyvärr inga bra tips men hoppas verkligen att det löser sig snart! Har inte hunnit läsa din blogg på ett tag så nu var det så mysigt att läsa igenom alla grymma inlägg <3

2016-12-02 / 15:32:33
URL: http://nouw.com/tildakarlsson

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback