Renoveringsvecka

Ååh mitt fina fina stall... Hur mysigt är det inte? Nu ska vi renovera och fräscha upp där igen.

Nu blir stallet riktigt julfint! Denna vecka och ett par veckor framåt kommer stallet nämligen renoveras. Fast ja, att säga att det är en renovering som står på schemat är väl att dra det till lite av en överdrift, men stallet ska iallafall fräschas upp! Det som står på listan är:

› Båda bäddarna ska mockas ur.
› Smuts och annat ska bortas av för att sedan högtryckstvätta hela stallet.
› Sadelkammaren ska tömmas, organiseras och städas från topp till då. Vi snackar fönsterputsning, avtorkning och dammsugning.
› Eventuella skador i stallinredningen ska åtgärdas. Plankor ska bytas ut, väggar ska muras upp.
› Målas om.
 
Puuh! Som ni förstår så kommer det ta tid men tack och lov har vi hantverkare och trädgårdsmästare och andra som hjälper oss med detta. Det enda jobbiga är det faktum att det nu kommer behöva mockas ut varje dag, för att mocka ut en box tar i princip en dag då det är 60 cm bädd, sen ska de in på kvällen, sen ska nästa box mockas ut, dagen efter ska det högtryckstvättas så då måste allt ut igen, och sen ska det renoveras och muras upp och sen målas. Det kommer alltså ta några veckor att få allt klart men det kommer bli så fräscht.
 
Detta har varit på tapeten ganska länge nu men det har varit svårt att få tag på den handverkaren som byggt stallet så nu äntligen! Viktigt att regelbundet göra detta. Tvätta hela stallet är bra att göra minst 2 gånger om året, måla om en och att åtgärda skador kan man göra en gång per år - en gång varannat år. Beror helt på hur stora skadorna är men tar man inte regelbundet hand om sitt stall så kommer det förfalla. Längtar sönder till det färdiga resultatet, det kommer vara så fint under julen! 

madeleine magnusson

Men åh vad fint! Älskar bilden med katten på skottkärran btw, såå söt haha!

2016-11-23 / 21:13:51
URL: http://theequestrian.blogg.se
Emelie Andersson

Så otroligt fint, och vad skönt det måste vara att ha sitt egna. Så avis ska du veta! Längtar till vi flyttar till en gård, som jag kommer njuta :)

sv: tack så mycket, vad roligt att få höra av dig igen :)

2016-11-24 / 08:59:28
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Erika

Renovering är väl det minsta som behövs. Jättefint stall!! :D

2016-11-24 / 21:45:09
URL: http://monsterasryttarna.blogg.se
Josefine

Ja gud vilket himla mysigt stall!! :D

2016-11-24 / 23:28:04
URL: http://jlandgrens.se
Tilda

Åh vad fint det är!!! <3

2016-11-25 / 17:37:24
URL: http://nouw.com/tildakarlsson

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback