Long time no see

Aktuellt  /  5  Kommentarer
Inget filter på nån av bilderna, asså SER NI SÅ VACKERT!? 
Hej käraste ni! Jag kan gladeligen meddela att jag efter några veckors välbehövlig bloggpaus är tillbaka! Tjoho! För er vetskap så har inget hänt som gjort att jag tagit bloggpaus. Några av er var oroliga och skrev till mig på instagram och bloggen (bloggens instagram heter TeamKullenberg, följ oss jättegärna!) och det förstår jag. Jag bloggade lite som vanligt och sen försvann jag bara. Kort sagt så kände jag inte alls för att blogga. Jag hade inget att dela med mig av. Jag var i stallet hela dagarna för att ta hand om Nora och hennes ben, men jag gjorde samma sak varje dag. Promenera, tvätta, promenera, tvätta, promenera. Och sen de vanliga stallsysslorna då, men tror ingen hade diggat en inlägg där jag i detalj berättar hur jag fyllde på vatten i hagen och vägde upp höpåsar.
 
Läget nu är att jag får rida Nora igen. Hon är väldigt pigg och positiv och eftersom hon har skrittats tre gånger om dagen i typ en månad (utöver ridningen) så är hon faktiskt i ganska bra form. Hon har mycket ork och en bra grundfysik som vi arbetar utifrån. Muskler behövs sättas i överlinjen och konditionen i främst galopp måste byggas upp. Det går faktiskt väldigt bra. Tråkigt är det bara att det blåser så satans mycket här nere i Skåne. Igår blåste det fjorton meter per sekund så när jag skrittade ut flög det upp både fasaner och grenar överallt och Nora, som har mycket spring i benen, bestämde sig för att skutta på bakbenen och för att sen vända om i galopp. Det gick dock bra med oss båda trots att hon bubblar över av överskottsenergi.
 
För er som aldrig förstod helt till 100% vad som hände men inte orkar läsa igenom de långa inlägget så var Nora aldrig skadad. Hon har både röntagts och kollats med ultraljud. Det som hände var att hon blev svullen av flera ytliga sår. Vi fick en kräm att smörja benet med men sen måste något sår har spruckit och fått kräm i och därför blev det en hudinfektion. Typ som mugg men ändå inte riktigt. Nora var aldrig halt eller så men som ni vet tar jag allt på största allvar då Nora betyder så mycket för mig och jag vill inget hellre än att hon ska må så bra som hon kan. Eftersom det blev en infektion så fick hon pencillinsprutor dagligen och vila från ridningen. 
 
Sammanfattningsvis verkar vinden äntligen blåsa åt rätt håll och jag och Nora befinner oss just nu i en sex veckors plan (om sex veckor kommer hon vara i toppform) som jag vecka för vecka tänkte dela med mig av. Även Sjiekste mår jättebra, men bloggen kommer fokusera på Nora ett tag nu då hon är mitt enda fokus för tillfället. Avslutningsvis vill jag också berätta att jag faktiskt haft lite ångest över det här med höstinköpen. Planen var att jag skulle ha en höstfotografering med dessa sakerna men Nora har ju varit "skadad" och nu blåser ju alla vackra löv av. Så himla löjligt av mig att oroa mig, ni vet ju hur vackert det är! Trots det har jag känt ett behov av att ha en fotografering som i somras fast nu på hösten och stressat ihjäl mig, men hörni, skitsamma! Dessutom kommer jag ju fota massa i vilket fall som helst då jag är lite för tokig i mina pållar och ni kommer ju få se sakerna ändå. En grimma dit, två schabrak dit, ett par benskydd, täcken och mycket mer. Tro mig, ni kommer få se allt på ett eller annat sätt men för att underlätta för mig så kommer jag inte samla allt i ett inlägg. Tror inte heller ni tycker det är så viktigt. Hoppas nu att komma igång med bloggandet igen, för det är ju så himla kul!
 
Mitt bästa tips är att följa på instagram (än en gång - TeamKullenberg). Det säger jag inte för att promota utan för att det är där den aktuella "vad-gör-vi-nu" uppdateringen kommer upp. Både i storyn och i flödet. Check it out girls and boys så ses vi snart. Pussssss på er!