Drömpass på het ponny

Aktuellt  /  0  Kommentarer
Nora bjöd på ett galet bra pass idag. Tror nästan det ligger på samma nivå som det senaste passet jag skrev om, som var det bästa på veckor. Idag var det dessutom tjugofem grader här hemma, att Nora ens orkade kämpa på som hon gjorde är ett under!

            
Som på bilden ovan la jag fram bommarna idag, men vid "E" la jag också fram cavalettibommar. Det var faktiskt riktigt användbart att lägga bommarna så. De kunde användas till att göra serpentiner mellan, volter som på bilden, bom - cavaletti - bom och så vidare. Nora var otroligt het idag när jag satt upp i sadeln. Hon var spänd, svettades redan vid uppvärmningen och trippade fram, fattade galopp bara jag la benen om och var dessutom riktigt känslig i munnen. Min vanliga uppvärmning med öppnor och övergångar gjorde henne alldeles för spänd och stressad.
 
Istället la jag massa tid på att jogga henne, rida på stora volter, göra avsaktningar och skritta en hel del, gav henne tid helt enkelt. Så fort hon slappnade av la hon sig mellan inner skänkel och ytter tygel. Helt otroligt var hon. Jobbade i fantastisk form, ni vet när man känner att man har hästen med sig i varje steg, hästen är lösgjord och bakbenen jobbar på som bara den. Svansen var lyft och hon krökte fint på nacken utan att gå bakom lod, ryggmusklerna var aktiva och jag behövde knappt hålla i tyglarna. Testade till och med att släppa tyglarna när jag red på volt och fortsatt rida med bara benen, hon höll formen och släppte inte ytterbogen en sekund. En riktig dröm! Ville aldrig att det skulle ta slut men i denna värmen blev vi båda rejält trötta efter en timme. Duschade av henne innan jag promenerade henne nån kilometer på hårt underlag. Hon är så fantastisk nu, vi gör framsteg varje dag, ryggen blir starkare och hon börjar få större muskler och mer defintion längs bakbenen, halsen och bogarna. Fantastiska ponny, hon slutar aldrig imponera! ♥