God jul i efterskott!

Aktuellt  /  1  Kommentarer
Jag hoppas att ni haft en underbar jul, för det har jag iallafall. Åh vad jag älskar julen! I år så önskade jag faktiskt mig inget i hästväg (historiskt ögonblick) men fick av mormor ett par vinterridhandskar i skinn och ett par ridstrumpor, perfekt! Behövde faktiskt det!

Dessvärre så har jag en dålig nyhet, och det är att jag ska ta en bloggpaus i en vecka från och med imorgon då jag ska iväg. Har varken tid eller motivation att skriva tidsinställda som kommer under veckan, men när jag är tillbaka så har jag förhoppningsvis massa inspiration. Så det är ju bra :). Saknar ni mig allt för mycket så kan ni ju alltid kolla arkivet, läs inlägg ur en viss kategori, eller använda sökrutan för att hitta något speciellt inlägg ;).
hejdå! ses om ett litet tag :)

Dan' före doppardan'

Aktuellt  /  0  Kommentarer
Hej ni! Imorgon är det julafton (bara ifall någon missat det) och jag längtar jättemycket! Julafton är verkligen min favorit högtid med familjen samlad, ponnyn i julpyntat stall och såklart en stor pepparkaka! :)
 
Imorgon på förmiddagen så ska jag till stallet och mysa. Ska inte rida imorgon, men ska göra Nora fin och ge henne massa godis. Boxen är mysig och svansen är flätad. Även Nora ska såklart också känna sig extra fin imorgon med lockig svans och en röd rosett i pannluggen, mys. ♥
Igår så gick jag ut på en promenad med Nora för att hon verkligen skulle få sträcka ut efter lördagens träning och idag så skrittade jag ut med mamma, pappa, och vår hund som sällskap, mysigt det också! 
Nej nu ska jag gå och fortsätta fixa inför morgondagen, ni får ha det så bra så länge! Kommer önska er god jul imorgon, men tjuvstartar redan nu, GOD JUL :).

Träning för Jannica Stefansson

Aktuellt  /  0  Kommentarer
Lite innan tio i förmiddags så befann jag mig i stallet och gjorde i ordning Nora. Pappa kom med transporten och vi packade och så tog jag med Nora ut. Redan då började hon fjanta sig och ville inte lämna stallplanen och sen, hör och häpna, så ville hon inte gå på transporten! Hon går alltid på DIREKT men inte nu nej! Det slutade med att vi bara fick vänta ut henne, bättre att göra så än att hetsa!
 
Väl framme så skrittade jag fram ett tag och började sedan jogga igång Nora. Stället vi befann oss på bor tydligen även Tornesch på ;). Nora var så galet pigg. Älskade bara små bommar och alla hinder. Bockade, gjorde luftsprång, och kastade sig i ren glädje, haha. Lite jobbig var hon eftersom hon slet i mina händer men hellre pigg och GLAD som Nora, än en häst som säckar ihop och vägrar! Det sa Jannica också, sjukt pigg men hellre det än att hästen vägrar. 
 
Jag red över bommar i början och hoppade sen lite olika banor. Tränade mycket på bromsen, utan att kväva glädjen. Tyckte i början inte det kändes bra. Jannica var jätteduktig, men Nora var så jobbig. Har fortfarande flera timmar senare ont i händerna. Haha ni skulle sett henne! Anyway så fick Jannica rida henne lite för att känna hur hon är och sen fortsatt vi kämpa. När jag väl lät henne springa så gick det bättre och vi fortsatt hoppa banor. Nora hatar när man håller in henne, så jag bara lät henne gå, och då slutade hon rycka i mig. Vägrade två gånger på ett titthinder bara för att jäklas, men hoppade sen såklart! Är i slutändan nöjd med min älskade Nora, hon har ju egenskaperna som en tävlingsponny eftersom hon i grund och botten är det fastän jag inte tävlat så mycket med henne, så har hon ju tävlat med andra ryttare. En helt slut Noris gick sen rakt in i transporten och vi rullade hemåt. Väldigt lärorikt, utmanande, och kul fastän jag hade ont i huvudet och blev trött på Noras studsande, haha! Det jag ska träna på är främst att visa att JAG bestämmer och stärka mitt självförtroende. 
Jag älskar dig hjärtat, no matter what. Världens finaste häst, bild från AW <3.