Nuläget

Aktuellt  /  0  Kommentarer
Förkyld som sören är vad jag är. Värkande huvud, liksom hals. Frusen och bara allmänt hängig. Någon förvånad? Nä, trodde väl det ;). Slut på depp för idag är det FREDAG! Otroligt skönt, och veckan har verkligen gått fort! Norisen har fått vila denna vecka då jag inte har hunnit, men lite vila tar hon ju ingen skada av. Ska sätta igång med ridningen igen i helgen när jag mår lite bättre. Skönt :). Ska även planera upp saker och ting nu med Nora, ordentligt. Långsiktiga, kortsiktiga och delmål, sen träningsplan med tränare m.m. Strukturerat och bra, precis som jag och Norisen vill ha det :). 
 
Jag har faktiskt många idéer till inlägg här på bloggen som ni snart kommer få ta del av. Håll utkik och glöm inte att dela med er av era tankar kring ämnet jag tar upp. Alla har sina åsikter och jag är jätteintresserad av att höra vad NI har att säga! Ni med blogg kanske redan tagit upp ämnet på er blogg - länka i såna fall dit :). Delade åsikter är kul, att få se saker från olika perspektiv. Så dela mer än gärna med dig av dina tankar i mina "tanke/åsiktsinlägg".
 
Ha det så bra så länge!
Förresten, Nora hälsar ;).

För söt!

Aktuellt  /  2  Kommentarer
Där går gränsen Nora, du är FÖR söt! <3

Sa ju det - sjukt söt! Ni skulle ha sett henne idag. SÅÅ lycklig. Gjorde samma glädjeskutt i hagen som på hoppträningen (det är först nu jag fattar hur högt hon skuttar alltså, jisses, över en meter över marken när hon bara studsade lite lugnt !) och var allmänt lycklig. Underbara ponny<3 kunde inte fått någon bättre! Drömhästen med ALLA egenskaper man drömmer om. Ingen tvekan, vi bara kör :). 

Att planera smart.

Aktuellt  /  0  Kommentarer
Dessa varelser alltså, helt otroligt ♥

Hej! Jag hoppas att ni har haft en bra dag hittills. Härligt med lördag, hela helgen framför en! Dagens planer är inte många. Återigen så har snön dragit in över Skåneland och efter fem steg så har hästarna skyhöga styltor av packad blötsnö. Mindre roligt, får se hur jag löser ridningen.
 
Hur som helst, i år så är det hästens år (kinesiska kalendern) och detta är och ska bli ett dunder-år för mig och Nora. Vi ska sätta upp mål med Jannica Stefansson och jobba mot de på ett disciplinerat och målmedvetet sätt. Låt oss säga att målet är att hoppa en viss klass på ett halvår. Ett halvår är sex månader, så skriv upp 6 delmål. Ett mål per månad som du måste uppnå för att nå ditt långsiktiga mål. Ett månadsdelmål kan t.ex. vara, "ha stadiga rundor i 110". Dela nu upp månadens mål på antalet veckor, alltså ungefär fyra. Då har du varje vecka ett mål och kan enklare lägga upp veckoscheman och vara säker på att du närmar dig ditt mål. Smart och välplanerat! Så alltå... "denna vecka så är *detta* mitt veckochema för att uppnå veckomålet som hjälper mig att uppnå månadens mål som hjälper mig att nå mitt långsiktiga mål". Själv har jag funderingar, men vill göra mitt träningschema med en duktig tränare som vet hur jag ska göra osv. :)
Detta sättet att planera tackar jag mina föräldrar och teorin på AW år 2013, tack! ;)
Har man ett mål så blir man dessutom oftast mer motiverad och driven och vet att man måste ut och rida fastän det regnar, just för att nå sina mål. Disciplin och motivation, DET är nyckeln till framgång!