Duktig häst gör det lätt att sätta krav ♥

Aktuellt  /  1  Kommentarer
         
idag låg hästarna och myste i solen när jag kom ut, härligt med vårkänslor!

Idag var jag tuff mot Nora. Glömmer nästan själv att hon inte är helt igång just för att hon är så stark och uthållig. Hon har så mycket vilja i kroppen att det blir lätt för mig att vara noggrann och sätta krav. Idag red jag och Madeleine otroligt länge. Vi skrittade ut på hårt underlag både innan och efter passet och på banan red vi markarbete med bomserier. Utifrån Noras form var hon fantastisk, bara galoppen blev problematisk. Hon studsade och blev förbannad när jag försökte hålla ihop henne, galopperade i en rasande fart och hoppade rundor.
 
I slutet bestämde jag mig bara för att det skulle gå, fick mjölksyra i hela kroppen och fick rida med varenda muskel och lyckades samla ihop henne och hon gick så jäkla bra! Hon bar upp hela sig trots att hon var helt slut efter det långa och minst sagt krävande passet. I högervarvet gick det lite fort, aint gonna lie, men vi båda gjorde vårt bästa och hon rörde sig så rent. Efter den lyckade galoppen gick hon felfritt i traven. Mjuk och fin i kroppen, framåt och nöjd. Imorgon ska Nora skrittas ut helt kravlöst, vill inte trötta ut henne så tänkte även rida ut och ha kul på lördag. Sen på söndag trimmar vi igen och sen påbörjar nästa veckas schema. Snart är vi tillbaka! Bara någon vecka kvar till första hoppträningen, är minst sagt taggad. ♥

Varmare tider och starkare ponny

Aktuellt  /  0  Kommentarer
halvkass bild på morgontrött Sjiekste, lovar att fota mer nu när vädret äntligen börjar bli fint!

Åh vad nöjd jag är med Nora efter gårdagen. Jag och Madeleine red först ut en runda och arbetade sedan Nora och Sjiekste på ridbanan. Nästan tio grader var det, så himla skönt. Jag red i bara kofta och Spooks väst och ingen av hästarna behövde ländtäcken. Utifrån våra förutsättningar är jag jättenöjd. Det arbetas bredvid ridbanan så jag och Madeleine kunde bara hålla oss på den nedre delen av ridbanan då hästarna blev stirriga och förlorade fokus så fort vi närmade oss övre delen. Därför fick jag inte lika mycket plats till övningarna som jag hade behövt nu när Nora inte är jättestarkt fysiskt än.
 
Jag blev minst sagt positivt överraskad av Nora trots förutsättningarna. Hon var så mycket starkare än vad jag trott, så uthållig och positiv. Jag red inte felfritt direkt men Nora räddade mig och jobbade på fint trots att vi inte hade så mycket plats. Efter ett svettigt pass som krävde ganska mycket av Nora så avslutade jag med lite frisk galopp och det var som att Nora fylldes med ny energi. Hon blev både stark och överlycklig. Avslutade med att skritta ut på hårt underlag. Absolut inget felfritt pass, men Nora gjorde sitt bästa och förvånade mig med sin fysiska styrka.
 
Bara någon vecka kvar tills hon är stark nog för våra träningar. Brukar ju träna markarbete en gång i veckan och hoppning en gång, och när jag väl är igång med träningarna så går allt så mycket fortfare. Min fantastiska tränare ger mig läxor och är riktigt noggrann med mig och min ridning, längtar efter att känna att jag verkligen utvecklas som ryttare igen. Har ju varit mer fokus på Nora ett tag nu, att bygga upp henne, nu längtar jag efter att nån ska fokusera på mig och mina styrkor och brister. Ser så framemot vad denna vår kommer erbjuda oss! ♥

Årets första vårdag

Aktuellt  /  1  Kommentarer
 

Äntligen klarblå himmel och fågelkvitter! Underbart väder idag, solsken och vårkänslor behövdes verkligen efter föregående veckas blåst och regn. Hästarna nu står ute i stallet och vilar efter två superpass. 
Sjiekste kom ut och galopperades och tränade kondition, han var riktigt riktigt pigg och blev väldigt het men det gick bra och han verkar nöjd och belåten nu. Han börjar komma i riktigt fin form nu. Mer muskler sätts över rumpan och överlinjen, han har perfekt hull och blank och fin päls. Även konditionen börjar bli bra. Har ett antal personer att tacka för det, hans medryttare gör ett superjobb samt som jag har fått väldigt bra styr på honom och hans foderstat och allt runtom. Nöjd! Han börjar bli lika sportig och fin i kroppen som han har i somras. Hålls igång sju gånger i veckan med varierad träning, massa kärlek och en foderstat som passar honom perfekt. Alltid lika kul med framsteg!
 
Nora kom ut runt fyra tiden efter att jag vilat och klätt mig varmt, är ju tyvärr rejält förkyld så Nora fick vila igår. För första gången på två veckor var Nora inte het, så himla skönt. Hon slappnade av i vårvädret och sökte sig neråt direkt. Hon kom först ut på en skrittrunda som följdes upp på ridbanan. Hon är inte i lika bra form som Sjiekste än men idag slappnade hon av rejält och sträckte ut ryggen, samt aktiverade bakdelen en hel del. Skönt med lugn häst när jag känner mig så sjuk också, hon stressade bara upp sig vid två tillfällen men lugnade sig snabbt.