Idag fyller min älskling år❤️

Aktuellt  /  0  Kommentarer

Vi för alltid. 

Vårdagar i stallet

Aktuellt  /  0  Kommentarer
Godmorgon! Eller godförmiddag kanske jag ska säga? Nåväl, hemma på gården så skiner solen och fåglarna kvittrar. Jag blir helt lyckligt av att vi närmar oss sommaren med stormsteg. Skolan må stressa mig, men snart är den över! Jag längtar något obeskrivligt, tänk att jag aldrig mer kommer återvända till grundskolan. Den 10:e juni kommer bli den bästa dagen i mitt liv hittills, en sån befrielse att gå ut 9:an efter tio år i grundskolan. 

En stor del av min lördag spenderades på ett av de bästa ställena på jorden: stallet! Pappa red ut sjiekste och efter det så tränade jag mamma på Sjiekste. Därefter så friserades hästarna, både pannlugg, man, svans och hovskägg klipptes. Sjiekste som fyllt år firades alltså på bästa tänkbara sätt med långa galopper och mys i stallet. Han stod och sov under tiden vi friserade honom!

Idag står plugg, uteritt och hämtning av höbalar på schemat. Fullt upp med andra ord och jag ska sätta igång direkt. Vi hörs senare!
Must have produkter i sommar

Allmänt  /  0  Kommentarer

Från vänster:
Ekol hästschampo: Skonsamt hästschampo som jag använder flitigt- speciellt på somrarna. Det rengör bra utan att torka ut huden. Rekommenderas!

TIB Horse pälsglans: Detta är det absolut bästa pälsglanset jag någonsin testat. Inget kladd, luktar gott och gör svansen och manen mjuk som silke. Helt sjukt resultat, wow. 

Helosan sol: Ett måste för er med hästar med rosa mular. Rosa mular har ofantligt lite pigment och bränner sig därför direkt då solens strålar blir starkare. Helosan sol mjukgör samt skyddar mot sol. Stackars Nora hade inte klarat somrarna utan denna produkt. 

Hovolja: tyvärr så kan jag inte tillverkarens namn utantill, men för att slippa torra och spruckna hovar så är hovolja en produkt värd att införskaffa då det är ett vanligt fenomen om somrarna. Man ska välja hovolja VARSAMT då det finns oljor som inte vårdar alls. Denna olja består av lanolin, tea tree och avokadoolja och verkar ha mycket goda egenskaper. Jag har inte haft den länge nog för att kunna säga hur bra den faktiskt är, men jag tror verkligen på denna produkt. 

Lädertvål och kräm: Märkena som syns på bilden är inte några jag rekommenderar speciellt utan de symboliserar mer lädervårdsprodukter. På somrarna är det varmt och torrt. Hästarnas svett gnor sig gärna in i läder och den torra luften kan göra lädret torrt och dant. Det är viktigt att regelbundet rengöra och smörja lädret för att hålla det i gott skick. Jag märker att lädret "mår sämre" på somrarna om man slarvar med persedelvården då än vad det gör om vintrarna. Var noga med det så att er utrustning inte förstörs!

Absorbines flugspray: Denna flugspray har liksom det mesta i detta inlägg blivit en holy grail produkt. Båda mina hästar är känsliga mot insekter så flugspray och flyghuva är MÅSTEN. Detta flugspray är så bra att Sjiekste knappt behövde sitt flugtäcke när han var sprayad. Borsta bort smuts och damm, spraya, borsta in produkten och voilà! Hästen är skyddad mot flugor och andra insekter under minst hela dygnet. Spraya vid behov eller två gånger i veckan. 

Dessa tre produkter är måsten i stallapoteket (utöver de vanliga produkterna) under somrarna:
Bomullstussar och sterilt koksaltlösning för kladdiga ögon och sår - en riktig life saver kombo! Sår och kladdiga ögon är vanligt under somrarna i de stora hagarna, det är verkligen ett måste med ovanstående produkter! Helosankräm är också bra att använda i torra mungipor och på sårskorpor då det mjukgör OCH är anti-inflammatoriskt. Skitbra!

Hoppas ni fick något tips på produkter värda att införskaffa. Vad har ni för must-haves produkter i sommar?