5 konstiga saker hästar gör

Allmänt  /  3  Kommentarer
Hur många punkter passar din häst in på? Svara i en kommentar!
 
  • Blir rädd vid oväntade situationer. Traktorer, skällande hundar, tjoande barn, råddjur och andra hästar -mina hästar klarar allt! Men ligger det en platspåse i en buske som prasslar eller kanske till och med flyger, då ser både jag och hästen döden i vitögat.
(bokstavligt talat Nora)
  • Rullar sig alltid för att bli så smutsiga som möjligt. Det finns inga kombinationer Nora gillar mer än nyryktad - rulla sig i gyttjepöl och nyduschad - rulla sig i jord. Målet verkar helt enkelt vara att bli så smutsig som möjligt, och ingen är bättre på det än Nora!
  • Lättar på trycket i de olämpligaste av tider. Det här  med att smutsa ner verkar vara en trend bland mina hästar. Man kan rida ett helt ridpass och tro att man har klarat sig innan Nora, det sista hon gör innan man hoppar av, ska bajsa på ridbanan. Likaså kan man ha ridit ut i två timmar på alla möjliga underlag, ändå ska de inte lätta på trycket och kissa förrän man står i stallgången. Att bajsa i boxen och stallgången när det är nystädat är en storfavorit. Tro mig. Jag vet.
  • Överlistar sina ryttare. Nån mer än jag som har en envis häst? Sjiekste må vara lurig, men Nora är fruktansvärt listig och överlistar mig gång på gång. Jag har flera gånger avbrutit uteritten för att jag trott att Nora varit halt då hon har varit motvillig, men så fort jag vänder så dansar hon hela vägen hem. Eller som den gången jag kom på ett knep att få henne att arbeta. Det var lite klurigt men effektivt... trodde jag. Funkade två gånger, sen förstod Nora hur det gick till och fuskade sig igenom det. Nån mer än jag har säkert märkt att något har varit fruktansvärt obehagligt på vägen från stallet, men på vägen hem så ger hästen inte det en blick. Hur smarta är dessa djur?!
  • Låter hälften av maten bli svinn. Sjiekste, känn dig träffad! Innan kraftfodret är upphällt i krubban är han otroligt hetsig och stressad och vill inget hellre än att käka. Men så fort det är i munnen så spiller han ut minst hälften. Det droppar ner på golvet, ner i vattenhinken och rinner längs vår vita stallinredning. Sjiekste hänger med huvudet utanför boxen när han käkar för att vakta lite och hålla koll på mig när jag fixar. Inser han själv att ett halvt kilo betfor och pellets rinner längs boxdörren istället för längs hans matstrupe? Slöseri! Jag slår vad om att fler har hästar som låter mat rinna åt höger och vänster - även Nora gör det fast på insidan av boxen. 

Mitt hjärta💛

Aktuellt  /  4  Kommentarer
 

Idag fyller min bästa vän 18 år. Jag älskar dig mitt hjärta, vi för alltid💛💛💛 #teamkullenberg #walewijcsnoortje

Ett filmklipp publicerat av 🇸🇪Team Kullenberg 🇸🇪 (@teamkullenberg) Maj 7, 2016 kl. 3:27 PDT


Grattis Walewijc's Noortje ♡

Aktuellt  /  3  Kommentarer
Den sjunde maj är en viktig dag för mig. Den sjunde maj, idag, fyller nämligen min ponnytjej år. Dagen i ära så ska morötter och äpplen krängas och vi ska rida ut i solen nu på förmiddagen.
 
Älskade älskade Walewijc's Noortje. Min första ponny, och antagligen min sista ponny. Nora och jag kommer hålla ihop livet ut, och det har varit min plan sen många år tillbaka. När denna runda, glada, pigga, kaxiga och olidligt söta ponny en vacker höstdag lastades ur på min gård så var hon tolv år och jag var elva. Nu, denna soliga majdag fem och ett halvt år senare, fyller världens vackraste och mest fantastiska ponny 18 år. Vi har många många fantastiska år kvar tillsammans att se framemot.
 
Det finns ingen som Nora, hon betyder så fruktansvärt mycket för mig. Jag älskar henne så det gör ont. Hon är verkligen min bästa vän och vårt band vi har byggt upp under dessa fem år är så otroligt starkt. Vi kan varandra utantill och Nora som är ganska reserverad är verkligen världens gosigaste med mig. Vi litar så på varandra och jag är oändligt tacksam över att jag har fått lära känna henne.
 
Grattis på din dag mitt hjärta, idag ska du skämmas bort! ♥
I will love you until the end of time. Vi för alltid!