Update och mini-recension

Aktuellt  /  2  Kommentarer
Hej hörni. Gissa vem som just nu ligger i sängen med svullen hals, värkande kropp och intensiv huvudvärk? Jajjemen, jag igen. Trots att det är så segt att bli sjuk och missa i skolan så är jag glad att jag har hållit mig frisk i ca. sju veckor för första gången på jättelänge. Att bli sjuk efter sju veckor igen tror jag de flesta anser som tidigt och jobbigt, men för mig är det ett stort steg framåt. I vintras kände jag mig sjuk hela tiden, kunde ligga hemma i feber en vecka för att veckan efter bara ha huvudvärk och halsont för att få halsfluss och feber veckan efter det. Himla irriterande och tröttsamt, och tyvärr har det gått ut över Nora som har fått vila lite.
 
Jag tror dock inte hon klagar allt för mycket. Temperaturen stiger och i hagen har det börjat växa både gräs och klöver. Hon blir så himla glad - idag galopperade hon ner mot hörnan med gräs efter att hon rullat sig i en lerpöl. Mitt lilla matvrak, skönt att hon inte kokar över efter att hon vilat nu när hon inte är igång. Segt att bli sjuk och avbryta sig själv mitt i arbetet. Nu känns det som att vi är på ruta ett igen, tröttsamt - jag hinner aldrig få någon rutin! 
 

dret ☀️🦄

Ett filmklipp publicerat av 🇸🇪Team Kullenberg 🇸🇪 (@teamkullenberg) Apr 24, 2016 kl. 10:31 PDT

 
För några veckor sedan så införskaffade jag förresten B-vitamin till hästarna. De fällde något otroligt och jag ville se om det gjorde någon skillnad. Nu är kannan slut på gul b-vitamin-sörja och jag är faktiskt imponerad. Jag har inte märkt så stor skillnad tidigare, men nu vill jag faktiskt tro att fällningen har gått fortare. Sen är det ju klart att det går fortare när hästarna går utan täcke, vilket de har, men pälsen som har vuxit ut har varit blank och av fin kavlité. Tror jag köper en kanna till och kör till sommarpälsen har vuxit ut helt, kul med resultat ju! Sen brukar hästarna bli tröttare när de fäller, jag upplever inte den känslan i år, och bara det gör väl det värt det?
 
Hur är det med er? Är ni friska och krya? Och fäller era pållar fortfarande? 

Dagens fråga 22/4

Aktuellt  /  0  Kommentarer
Zuzanna frågade: Hur började du rida, och hur skulle dit liv se ut om du inte red? Hade du gått i någon annan sport då?
 
Svar: Hur jag började rida har jag skrivit i detta inlägg, men tänkte klistra in vad jag skrev, frågan var varför jag började rida:
 
"Som liten älskade jag hästar och red redan som två-åring på ett ställe där man kunde hyra häst. Där ledde mamma och pappa mig ut i skogen och så småningom kunde jag rida själv. Sen har mina grannar alltid haft hästar så när jag var yngre red jag och min syster, samt pysslade om, deras shetlandsponnysar. 
 
Jag började rida på riktigt som nioåring då jag började på ridskola. När jag kom till ridskolan hade jag redan grunden och behövde alltså inte börja från noll utan fick lära mig att galoppera och så direkt. Anledningen till att jag började på ridskola var att min bästakompis i klassen hade börjat och undrade om inte jag också ville göra det, och det ville jag!"
 
Som svar på resten av din fråga så tror jag att jag åtminstone hållit på med någon annan sport upp till nian. Under nian och nu i ettan har det varit så mycket med plugg så hade jag inte ridit hade jag säkert umgåtts mer med vänner och lagt mer tid på det. Samtidigt är ridningen och hästarna en så viktig del av mitt välmående under stressiga perioder, och därför tror jag att jag hållt på med någon annan fysisk aktivitet. Jag tycker det är rätt kul att springa, så hade jag inte gått på någon sport hade jag nog tränat på så vis.
 
Hoppas du blev nöjd med ditt svar på din fråga!
 
Trevlig helg kära läsare, imorgon hörs vi som vanligt igen!
Sjiekste blir bara bättre och bättre på att posa, tycker ni inte det? ♥

Dagens fråga?

Aktuellt  /  2  Kommentarer
Hallå! Det är full rulle även denna veckan, precis som jag sa förra helgen. Under tider som dessa så kan vi tyvärr inte förvänta oss några milslånga inlägg, eller hur? Därför hade jag tänkt att det hade varit roligt att införa "dagens fråga". De dagar jag inte hinner blogga så svarar jag helt enkelt på en fråga relativt utförligt i ett inlägg.
 
Ett roligt sätt att hålla igång bloggen helt enkelt och ett sätt för oss att hålla kontakten under veckan och komma varandra ytterligare lite närmare. Vad sägs om det? Dagens fråga laddas givetvis inte upp varje dag men fungerar som komplement de dagar jag inte hinner blogga. Sätt igång direkt och ställ din fråga!
 
Kram!