Era önskemål.

Aktuellt  /  1  Kommentarer
Jag har lite idéer på vad jag skulle tänkas skriva här på min blogg, men innan jag slänger iväg inlägg hit och dit så vill jag hemskt gärna veta vad ni är intresserade av att läsa, så här är några förslag, slumpvalda direkt från min hjärna.
 
☼ Stallrutin? En video där jag klippt ihop delar från min stalldag, från morgon till kväll i en lagom lång video. Inkluderat snuttar från ridpass med mera. De tråkiga delarna som mockning och persedelvård kommer jag självklart inte plåga er med i mer än 10 sekunder snabbspolat. Promise. 
 
☼ Hästköpshistorian? Vad hästköpet innebar för mig, när importer inte går igenom besiktningar, var man ska börja, hur jag visste att jag hittat den rätta, osv. Mycket om krångel med hästköp, en vimsig Johanna och om 4-6 olika hästar.
 
☼ Frågestund? Det är säkert många av er som har frågor nu och hur fantasilöst ett sådant inlägg är så är det la kul att kunna besvara era frågor. 
 
☼ Tränings- och tävlingsplanering? Ett inlägg där jag delar men mig av planerna för hästarna i tränings- och träningsväg. Vad våra mål är och hur vi ska jobba mot dem. En typ av inlägg som jag brukar uppskatta på andra bloggar men det är upp till er.
 
☼ Hur du ska utvecklas som ryttare och bli en kunnigare hästmänniska? Puuh, lång rubrik på ett inlägg. Får garanterat korta ner den senare. Precis som ni kan göra om ni önskar detta inlägg. Skriv bara "att utvecklas" eller liknande så blir det lättare för oss alla. I alla fall så kommer inlägget vara uppbyggt av tips och trix för alla hästintresserade oavsett nivå. Okej om du är Rolf-Göran Bengtsson vet du troligen allt det här men du får gärna läsa det ändå. För nöjets skull. He-he.
 
Tilltalar något av ovanstående dig? I så fall - kommentera vilket/vilka inlägg du önskar! Om inte - skriv istället vad du vill läsa. Me fix. Okej? Bra. Kommentera nu så ska jag se till att uppfylla era önskemål. Hejdå.

Stallbrud

Aktuellt  /  0  Kommentarer
Ja, det får jag verkligen kalla mig själv efter ett par intensiva dagar i stallet. Dock är det bara härligt att jobba hårt med hästarna, det brinner jag verkligen för. Sjiekste fick vila första dagen. Under fredagen tror jag pappa red ut honom en runda och visade honom omgivningarna. Det samma gällde lördagen och söndagen, då fick även jag rida Sjiekste. Han är känslig för hjälperna men mycket snäll och framåt. Hans steg kändes långa jämfört med Noras, det kändes som om man stod upp i en evighet i traven innan det var dags att sätta sig, ha-ha. Dock vande jag mig fort och "kom in i" själva ridsättet. Härlig häst! 
 
Igår red jag inte någon av hästarna. Nora hade tappat tre skor och jag har inte kunnat rida henne sedan Sjiekste kom. Så gårdagen i stallet bestod mest av mockning, putsning av träns, fixa mat och fortsätta sortera. Men det kan väl också vara skönt ibland?
 
Nora har bara blivit ryktad, friserad och gosad med de senaste dagarna. Idag hade vi dock tur, hovslagaren kunde komma redan idag och sko Nora så vi slapp vänta en vecka till. RIktigt skönt! Imorgon blir det nog uteritt med pappa och Sjiekste. Jag längtar!


För er som undrar hur Walewijc's Noortje (Noras riktiga namn) och Sjiekste uttalas då de båda är holländska namn så har jag gjort en liten beskrivning till er. Roa er gärna genom att testa att uttala namnen, det kan låta lite lustigt när vi svennar försöker oss på språk vi inte kan behärska till fullaste grad. Skämt åsido ;).
 
Walewijc's Noortje uttalas enligt mig "Vallevitch Nårtje" men enligt Google Translate "Valleväks Nootji"... Vilket ska man lita på? Jag antar att Google Translate har rätt då jag inte kan ett smack holländska.
 
Sjiekste då? Enligt både mig, de gamla ägarna och Google Translate (här snackar vi säkra källor!) är överrens om att det uttalas Tjixte men går även bra med Kexte med "tj"/"sch"-ljud. 
 
Jag hoppas att ni har lärt er något nytt nu, eller åtminstone försökt. Så mycket mer än så kan jag inte begära. Så jag antar att vi avrundar här, hejdå!

Sjiekste

Aktuellt  /  0  Kommentarer
Namn: Sjiekste.
e. Burgraaf (kul med känd farsa ^^) u. Helen och ue. Renville.
Född: 1999.
Import: Holland.
Mankhöjd: ca. 170 cm. 
Ras: Halvblod.
Utbildning: Tävlat hoppning upp till 130cm och tävlat internationellt. Tävlat dressyr upp till MsvC.
Färg/tecken: Brun med stjärn.
Övrigt: Sjiekste är en stabil och glad storhäst i all hantering och ridning. Blir väldigt pigg i hoppningen då han tycker det är roligt. Han är underbar att ha att göra med och är trevlig mot så väl hästar, människor och andra djur. ;) Mycket positiv och framåt. Honom kommer ni få följa tillsammans med Nora i bloggen!
 *BILDER PÅ VÄG*