Efter solsken kommer regn och rusk

Aktuellt  /  4  Kommentarer
Igår var jag alldeles för stressad för att hinna blogga, tyvärr, så jag tänkte utvärdera gårdagens ridpass nu istället. Givetvis höll inte vårvädret i sig allt för länge... brrr! Igår regnade det och var ynka fyra grader. Det var lockande att stanna inne och låta hästarna vila, men icke sa Nicke! Ut i regnet begav vi oss och hästarna trimmades på paddocken. Underlaget var tungt så vi valde att skritta av på hårt underlag. Hästarna trampade på bra! Nora var lite tung i handen och lyssnade inte så bra på bromsen, men hon jobbade jättebra med rygg och bakben och hade en låg form genom hela passet. Sjiekste tyckte också det var tungt att jobba i det blöta underlaget men kämpade på bra och fick, även han, en fin form.
 
Idag, trots solsken, så är jag ofantligt omotiverad till att rida. Har dunkande huvudvärk, är trött efter få timmars sömn och en intensiv skoldag med två prov precis efter varandra. Jag vill ändå inte att åtminstone Nora, som är minst igång, ska stå helt idag, så jag kommer antagligen bara longera i ca. 20 min med inspänningar och avsluta med promenad på hårt underlag. Tror det blir bäst, är så himla trött.
 
Tack för era gulliga kommentarer, orkar jag inte idag så svarar jag alla imorgon. Jag läser varenda en av kommentarerna och uppskattar alla fina ord. Mer uppdatering är snart uppe på bloggen! ♥
Ps. Följ oss på instagram, ni hittar oss under namnet TeamKullenberg.

Vi är på rätt väg!

Aktuellt  /  3  Kommentarer
Det var så skönt att komma hem efter skolan till stallet som var helt klart för att sen kunna bege sig ner till den nyharvade ridbanan för en ridtur. Jag fixade nämligen stallet innan skolan idag och skulle också rida då men bestämde mig för att spara ridningen till efter skolan. 
 
Jag red Nora i gummisnodd idag och gör det ganska mycket nu under igångsättningen då hon är en häst som tenderar att bli stark i munnen och har lättare att söka sig neråt och arbeta med ryggen med denna. Så fort hon har mer muskler så ska jag arbeta mer utan den, men det fungerar bra nu. Mitt fokus idag var på arbete i skritt och trav och då jag kände att hennes motivation inte var på topp så lät jag endast henne galoppera kravlöst som avslut. 
 
Genom hela ridpasset så red jag innanför spåret. Detta för att det är så lätt att använda staketet som stöd, och detta är något jag vill undvika, yttertygeln ska vara stödet, inte staketet. Så jag red mycket på volter och i serpentinbågar, hela tiden innanför spåret, för att träna på detta. Nora tyckte det var jobbigt att arbeta men idag sprang hon inte från arbetet som hon brukar utan blev åt det segare hållet. Detta gjorde dock att hon var lätt att reglera och hon sökte sig snabbt neråt. Emellertid arbetade hon även aktivt med både rygg och bakben, men jag som ryttare red inte felfritt idag. Jag släppte stödet på ytter och jag kom flera gånger på mig själv med att ha stödet på innertygeln. 
 
Trots diverse ryttarmissar så var Nora jätteduktig. Hon trampade fint under sig och jag avslutade det koncentrerade arbetet med en motiverande galopp. Hon blir alltid så taggad och började svettas direkt, het ponny... men jag lät henne springa på och sträcka ut. Hon gav sina sista krafter i lite travarbete och sen travade jag av. Då var hon helt slut och hon skrittades av på hårt underlag. Min duktiga ponnytjej, det blir bättre och bättre för varje dag som går! Vi är verkligen på rätt väg nu i igångsättningen och jag ser framemot vårens och höstens tävlingar. Det är dags att vi visar vad vi går för!
Sjiekste vilade idag men imorgon ska båda ridas. Tack för tipsen ni gav i förra inlägget, glöm inte att följa oss på instagram @ TeamKullenberg och lämna jättegärna en kommentar där ni beskriver hur det går för er och era hästar. God kväll! ♥

Hur får man svansen att växa?

Allmänt  /  8  Kommentarer
Solen skiner och hela stallet är klart sen länge. Båda hästarna skrittades ut på hårt underlag eftersom gruset på ridbanan varit lite tungt de senaste dagarna och trots vinden så var det underbart att komma ut. Pappa tog Sjiekste och jag Nora, de trampade på glatt och lärkornas sång bidrog till vårkänslan. Så himla härligt!
 
När hästarna käkat sitt lunch hö så friserades äntligen Nora. Jag är så himla dålig på att klippa rakt och har därför låtit Noras man varit lång bara att jag klippt topparna så att den varit jämntjock. Idag hade mamma tid att hjälpa mig och det blev såå fräscht när Nora fick pottfrilla som både är lyft till skyarna och ratat. Själv tycker jag det är jättegulligt på ponnysar, tycker det är himla charmigt.
 
 

Pottfrilla for the win😍 #teamkullenberg #walewijcsnoortje #nöjdponny

Ett filmklipp publicerat av 🇸🇪Team Kullenberg 🇸🇪 (@teamkullenberg) Mar 28, 2016 kl. 5:17 PDT

För mer extramaterial och bakom kulisserna - följ oss på instagram! (klicka här!)
 
Förresten, kära läsare, jag behöver er hjälp! Noras man är jättetjock och hon får i sig en bra kost men ändå så vill hennes svans aldrig bli riktigt tjock. Ibland är den ganska tjock uppe vid svansroten där taglet växer ut först, men hon kliar alltid av den. Hon har dock inte problem med klåda, hennes svansrot är aldrig röd eller narig, men svansen växer aldrig ut och blir tjock. Jag har läst att det kan hjälpa att tvätta svansen för att få bort de fetter som satt sig under vinterns gång, och det makes sense, men finns det något mer man kan göra? Har ni något bra knep? Ska man fläta svansen och smörja in svansroten i någonting?
 
Ge mig era tips i kommentarerna!