Hur får man svansen att växa?

Solen skiner och hela stallet är klart sen länge. Båda hästarna skrittades ut på hårt underlag eftersom gruset på ridbanan varit lite tungt de senaste dagarna och trots vinden så var det underbart att komma ut. Pappa tog Sjiekste och jag Nora, de trampade på glatt och lärkornas sång bidrog till vårkänslan. Så himla härligt!
 
När hästarna käkat sitt lunch hö så friserades äntligen Nora. Jag är så himla dålig på att klippa rakt och har därför låtit Noras man varit lång bara att jag klippt topparna så att den varit jämntjock. Idag hade mamma tid att hjälpa mig och det blev såå fräscht när Nora fick pottfrilla som både är lyft till skyarna och ratat. Själv tycker jag det är jättegulligt på ponnysar, tycker det är himla charmigt.
 
 

Pottfrilla for the win😍 #teamkullenberg #walewijcsnoortje #nöjdponny

Ett filmklipp publicerat av 🇸🇪Team Kullenberg 🇸🇪 (@teamkullenberg) Mar 28, 2016 kl. 5:17 PDT

För mer extramaterial och bakom kulisserna - följ oss på instagram! (klicka här!)
 
Förresten, kära läsare, jag behöver er hjälp! Noras man är jättetjock och hon får i sig en bra kost men ändå så vill hennes svans aldrig bli riktigt tjock. Ibland är den ganska tjock uppe vid svansroten där taglet växer ut först, men hon kliar alltid av den. Hon har dock inte problem med klåda, hennes svansrot är aldrig röd eller narig, men svansen växer aldrig ut och blir tjock. Jag har läst att det kan hjälpa att tvätta svansen för att få bort de fetter som satt sig under vinterns gång, och det makes sense, men finns det något mer man kan göra? Har ni något bra knep? Ska man fläta svansen och smörja in svansroten i någonting?
 
Ge mig era tips i kommentarerna!

Divorce your horse

Härligt med ny friserade hästar :) Hoppas du får något bra tips ang. svansen

2016-03-28 / 17:11:56
URL: http://divorceyourhorse.se
Emelie Andersson

Ett tips som jag har fått är att man ska låta bli att borsta den och blir den lätt tovig kan man ju fläta eller något. För när man borstar så sliter det väldigt mycket på svansen :/

sv:: åh tack så mycket, det värmer att du inte har den synen på mig. Jag har inte det av dig heller :) du verkar hel-go!

2016-03-28 / 22:51:55
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
MalinKalin

Jag har tyvärr inga tips om svansen men hon blev fin i manen i alla fall :)

2016-03-29 / 05:52:15
URL: http://malinkalin.blogg.se/
Tilda

Manen blev verkligen jättefin! Jag håller med Emelie om hennes tips, tror det funkar bra :)

2016-03-29 / 10:05:01
URL: http://nouw.com/tildaochmolly
Tuva Björnwall

Har nog inga bra tips att ge tyvärr :/

2016-03-29 / 15:56:06
URL: http://nouw.com/tuvabjornwall
Josefine ♔

Säger det som nämnts ovan, försök låta bli att borsta den med vanlig "hårborste" hellre en vanlig borste som du borstar hästens kropp med om du absolut måste borsta igenom den. Sen ska linfröolja vara bra och här (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CyPIWYGwvXE)är en film på en tjej som gör en mirakelfläta, det ska också funka bra :D

2016-03-29 / 20:17:04
URL: http://jlandgrens.se
Karoline

Hon blev jättesöt <3

Det där med svans är svårt tycker jag. Jag brukar ha i aloe vera-gel som jag köper på apoteket eller dyl. Tar i det med hjälp av fingertopparna men utan att gnugga, mina tycker att det är skönt :)

2016-03-31 / 01:42:38
URL: http://karoline.me
Katarina

Haha pottfrilla! Det måste ju vara ett av de roligaste orden vi har.. Men jag håller med, det ÄR gulligt på ponnysar :)

Gällande svansen så har jag gjort som Karoline, haft aloe vera till svansroten men om det hjälper vet jag inte. Brukar tvätta regelbundet och ha i massa pälsglans också så att den inte trasslar sig eller slits i onödan.

2016-04-02 / 19:50:02
URL: http://saganomensaga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback