Svar på frågestunden #2

Detta är del 2 av 2 av frågestunden. Undrar du något mer? Frågor är alltid välkomna och besvaras så fort som möjligt.
 
Hur gammal är du? - Min ålder var något jag hemlighöll på bloggen under många år. Jag skämdes så för att jag var så mycket yngre än alla andra, jag var bara 11 när jag började blogga här. Jag tyckte det var jobbigt när folk inte tog en på allvar för att man var yngre och alla mina "bloggkompisar" var minst två år äldre. Nu när jag är äldre är det inte lika jobbigt, jag är idag 16 år gammal. 
 
Hur gammal är din ponny? - Nora är ett år äldre än mig, alltså 17. 
 
Hur länge har du ridit och haft egen häst? - Som jag sa i del ett så räknar jag att jag har ridit sen jag var nio trots att jag red redan som två-åring. Om man räknar från när jag var nio så har jag ridit i sju år och har haft egen häst i 5 år.
 
Favoritplats att tävla på? - Jag har tävlat på otroligt få ställen och har därför svårt att svara på denna fråga, men jag får helt enkelt utgå från det jag har experienced helt enkelt, haha! Det var ordning och reda, stort och organiserat på Åstorps Ryttarförening, Hittarps Ridklubb arrangerar bara Pay & Jumps men efter att de fick sitt härliga ridhus antar jag att det är trevligt att tävla där med. Jag har bara tävlat där innan de fick sitt ridhus och redan då var det mysigt och härlig stämning, säkert proffsigare nu dock. Slutligen så är Skyrup Country Club's bana helt fantastisk, att träna och hoppa pay & jump där var verkligen underbart!
 
Mål med hästen? - Med Sjiekste alltså? Eftersom han är min storhäst? Ja du, vi känner inte varandra tillräckligt bra för att jag ska våga sätta upp ett långsiktigt mål än. Våra kortsiktiga mål kan du läsa om här.
 
Vad är det värsta du har varit med om i hästvärlden? - Ingen av mina hästar har varit rejält skadade nån gång men båda har haft hovbölder, vilket de blev blockhalta av. Jag var så otroligt rädd när Sjiekste blev blockhalt och var helt förstörd då han var svullen enda upp i benet. Jag var säker på att det var en fraktur och det dygnet var nog det värsta jag har varit med om!
 
Annars har mina avramlingar och skadorna de medfört också varit fruktansvärda, men den smärtan klår inte rädslan som blockhälta medför, inte på något plan. Fy sjutton.
 
Har du några mål med bloggen? - Nej, jag har faktiskt inte det. Mitt enda mål med bloggen är att det ska bli en plats där jag kan skriva av mig och samla inspiration och motivation, en plats där jag kan följa min egna utveckling och kommunicera med andra hästmänniskor. Kan det inspirera någon annan så vore det fantastiskt, men att ha ett visst antal läsare eller ett visst samarbete har aldrig varit det som lockat mig.
 
Om du fick låna en häst för en dag, vilken skulle det vara? - För en dag? Nu gäller det att tänka taktiskt. Min första tanke var Nellie Berntssons High Hope som är fantastisk, men Hilda verkar ganska svår och det hade nog krävts mer än en dag för att det skulle fungera bra. Jag älskar ju ponnysar men har dålig koll på vilka som finns. Kanske hade jag lånat Nellies Zamina? Zamina verkar vara en okomplicerad men skicklig tjej med go inställning och fantastiskt teknik, henne tror jag att jag hade haft lättare att hantera på så kort tid.
Jag äger inte bilden ovan. All credit till fotografen.

Vad tycker du är svårast eller mest komplicerat inom ridning? - Gud vilken bra fråga, men svår! Jag kan inte riktigt komma på vad jag tycker är svårast inom ridningen men rent generellt tror jag att det som folk tycker är svårast är att förstå hästar. Allt för många missförstånd uppstår som leder till farliga situationer där hästarna kan sparka, resa sig och göra utfall mot människor. Det är ett tecken på brist på kommunikation och jag tror att det är svårast för folk att lära sig att kommunicera med hästar. Hästar kan inte prata med ord, vi måste lära oss att lyssna på ett annat vis.
 
Vilka är dina favoritbloggar? - Jag var verkligen en sucker för bloggar förr. Jag läste Linn Olssons, Nellie Berntssons, Caroline Bågfeldts, Julia Sjöströms, Linn Strelins, Ponnysanning, Angry Sparris med flera. Jag var helt bloggtokig! Nu har jag varken tid eller intresse till att läsa så mycket bloggar. Jag läser mina läsares men mina favoriter är Ida Woxlins och Ella Regnells. Även min fina vän Gabriella gör ett bra jobb med sin blogg. Alla tre är värda att ni kikar in.

Dina starka och svaga sidor inom ridningen? - Vad sägs om att jag skriver ett inlägg om detta? Hade det varit kul att läsa? Kort sagt är min svaga sida att jag har dåligt självförtroende, som är ett ganska stort område i sig, och min starka sida att jag är noggrann, bestämd, tuff (jag ger mig inte!), har bra sits och är mjuk och följsam. Vad tycker ni, vill ni ha ett inlägg om detta?
 
Glöm inte att följa oss på instagram @ TeamKullenberg! 

Emelie Andersson

Väldigt intressant och jag är så nöjd med mina svar :)

sv: tack så mycket, vad glad jag blir <3

2016-03-18 / 14:58:05
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Tuva Björnwall

åh vad kul att läsa!! :D

2016-03-18 / 16:26:05
URL: http://nouw.com/tuvabjornwall
Karoline

Å va roligt att få lära känna dig lite mer, intressant läsning för mig som är rätt ny här :)

2016-03-18 / 22:00:11
URL: http://karoline.me
Tilda Barkselius

Kul att läsa mer om dig :)

2016-03-19 / 11:57:17
URL: http://fluring.blogg.se/
Tilda

Jätteroligt att läsa :)

2016-03-19 / 23:53:10
URL: http://nouw.com/tildaochmolly

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback