Vi är på rätt väg!

Det var så skönt att komma hem efter skolan till stallet som var helt klart för att sen kunna bege sig ner till den nyharvade ridbanan för en ridtur. Jag fixade nämligen stallet innan skolan idag och skulle också rida då men bestämde mig för att spara ridningen till efter skolan. 
 
Jag red Nora i gummisnodd idag och gör det ganska mycket nu under igångsättningen då hon är en häst som tenderar att bli stark i munnen och har lättare att söka sig neråt och arbeta med ryggen med denna. Så fort hon har mer muskler så ska jag arbeta mer utan den, men det fungerar bra nu. Mitt fokus idag var på arbete i skritt och trav och då jag kände att hennes motivation inte var på topp så lät jag endast henne galoppera kravlöst som avslut. 
 
Genom hela ridpasset så red jag innanför spåret. Detta för att det är så lätt att använda staketet som stöd, och detta är något jag vill undvika, yttertygeln ska vara stödet, inte staketet. Så jag red mycket på volter och i serpentinbågar, hela tiden innanför spåret, för att träna på detta. Nora tyckte det var jobbigt att arbeta men idag sprang hon inte från arbetet som hon brukar utan blev åt det segare hållet. Detta gjorde dock att hon var lätt att reglera och hon sökte sig snabbt neråt. Emellertid arbetade hon även aktivt med både rygg och bakben, men jag som ryttare red inte felfritt idag. Jag släppte stödet på ytter och jag kom flera gånger på mig själv med att ha stödet på innertygeln. 
 
Trots diverse ryttarmissar så var Nora jätteduktig. Hon trampade fint under sig och jag avslutade det koncentrerade arbetet med en motiverande galopp. Hon blir alltid så taggad och började svettas direkt, het ponny... men jag lät henne springa på och sträcka ut. Hon gav sina sista krafter i lite travarbete och sen travade jag av. Då var hon helt slut och hon skrittades av på hårt underlag. Min duktiga ponnytjej, det blir bättre och bättre för varje dag som går! Vi är verkligen på rätt väg nu i igångsättningen och jag ser framemot vårens och höstens tävlingar. Det är dags att vi visar vad vi går för!
Sjiekste vilade idag men imorgon ska båda ridas. Tack för tipsen ni gav i förra inlägget, glöm inte att följa oss på instagram @ TeamKullenberg och lämna jättegärna en kommentar där ni beskriver hur det går för er och era hästar. God kväll! ♥

Emelie Andersson

Så skönt att du känner att gummisnoddar är ett bra hjälpmedel till hon är igång :) precis som du säger är det så bra att rida innanför spåret. Staketet hjälper till mer än vad man tror ;)

2016-03-30 / 17:23:57
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se
Karoline

Hon är så himla fin alltså!
Så nyttigt att ta sig innanför spåret ibland, jösses vad mycket man kan få gratis av staketet eller väggen och som visar sig när man inte har dem längre :)
Kul att det ändå kändes bra idag!

2016-03-31 / 01:38:47
URL: http://karoline.me
zuzanna

Härligt att det går uppåt för er! :) Jag brukar också låta Bella galoppera av sig efter passet, hon blir så glad då ;)

2016-03-31 / 11:50:39
URL: http://nouw.com/zuzanna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback