Dissar: Inköp från Strömsholms Sadelmakeri

Jag blev minst sagt besviken när jag förväntansfullt slet upp paketet med Noras nya Equipe schabrak för att mötas av ett annat schabrak än det jag beställde. Jag ville testa en ny men stilren färg på Nora och bestämde mig då för att beställa detta schabrak från Equipe:
(båda bilderna är från Google, jag äger inte någon av dem och den vänstra är produktbilden på hemsidan)

Visst är det snyggt? Beställde snabbt hem det från Strömsholms Sadelmakeri och förväntade mig att det skulle se ut som schabraken på bilderna. Trots att jag nu i efterhand ser att sömmen på produktbilden inte är densamma som på bilden till höger så fick jag inte hem ett schabrak som såg ut som någon av dem.
Detta fick jag hem:
Ser ni dammet?
Schabraket är vid första anblick fint, men jag ogillar verkligen sömmarna i schabraket. Gilllar inte att de inte är raka utan känns som en mix av nåt psykadeliskt och en lavalampa. Dessutom hade jag förväntat mig en vinröd och silvrig passpoal, istället fanns även grönt med och jag tyckte färgkombinationen fick det att se ut som en julgran. Loggan var sydd i glittertråd vilket alltid är ett minus för min del, tyckte det såg billigt och rufsigt ut, som att loggan kommer vara uppskavd efter bara en tvätt.
 
Förrutom mönstret/sömmarna så var det största minuset materialet. Det går inte att beskriva mer än att det var väldigt tunt och lent och extremt dammigt när jag tog ut den från kartongen. Man kände direkt att det skulle samla på sig damm från både häst, stall och ridbaneunderlag samt päls. Dammet gick liksom inte att borsta av, materialet kändes otroligt billigt, statiskt och dessutom ömtåligt. Ingen kvalité alls helt enkelt. Som grädden på moset så var insidan gjort i något fleeceliknande material och hade redan börjat bli nopprigt, tänk när det legat och gnuggat mot en svettig hårremm...
Nopprig insida - dammig utsida - glittrig logga
Hade schabraket legat på 200kr så hade jag kunnat förstå att kvalitén inte var helt hundra och att det inte var så välgjort men för närmre 800kr med frakten så var det absolut inte värt det. Kommer skicka tillbaka det idag och beställa nåt nytt. Har ni något tips på snygga schabrak? Kan tillägga att ett schabrak från Schockemöhle anlände samma dag och det var en helt annan finish för ett schabrak som till och med var billigare. Nej, besviken är jag, men mest besviken på den missvisande bilden när det inte ens var det schabraket man fick hem?

Emelie Andersson

Åh vad tråkigt och särskilt när man har förväntat sig något :(

Sv: nä sjuk vill jag verkligen inte bli :/ men det skulle väl vara min rena otur, haha ;)

Ja jag älskar också sådana typ av inlägg och kul att även du gör det :)

2016-09-13 / 12:09:47
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se
Alice

Men nej, vad tråkigt. :(

2016-09-13 / 17:07:01
URL: http://lallizzlife.blogg.se
Tilda

Neej vilken otur! Hoppas att du hittar något annat fint istället❤

2016-09-13 / 17:10:39
URL: http://nouw.com/tildakarlsson
Hanna

Man blir så besviken när man inte får de man förväntat sig! :( Färgen var förövrigt super snygg och skulle ha varit jätte fin på Nora :)

2016-09-13 / 18:07:05
URL: http://liveloveride.blogg.se
Tilda Barkselius

Usch vad tråkigt att det var så dåligt!

2016-09-13 / 20:47:24
URL: http://tilda.vione.co
Tuva Björnwall

men vad tråkigt :(

2016-09-14 / 16:18:22
URL: http://nouw.com/tuvabjornwall
Amanda & ridtravaren Lilleman

Usch vad tråkigt.
Jag ser däremot på produktbilden att det är grönt inslag i passpoalen. Men det borde ju framgå också någonstans!? Usch, tråkigt som sagt.

2016-09-14 / 22:55:50
URL: http://bagheeraomalley.blogg.se
Emma

Nej men vad tråkigt, hoppas du hittar ett annat fint som du bli nöjd med :)

2016-09-15 / 08:10:48
URL: http://monsterasryttarna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback