Varmare tider och starkare ponny

halvkass bild på morgontrött Sjiekste, lovar att fota mer nu när vädret äntligen börjar bli fint!

Åh vad nöjd jag är med Nora efter gårdagen. Jag och Madeleine red först ut en runda och arbetade sedan Nora och Sjiekste på ridbanan. Nästan tio grader var det, så himla skönt. Jag red i bara kofta och Spooks väst och ingen av hästarna behövde ländtäcken. Utifrån våra förutsättningar är jag jättenöjd. Det arbetas bredvid ridbanan så jag och Madeleine kunde bara hålla oss på den nedre delen av ridbanan då hästarna blev stirriga och förlorade fokus så fort vi närmade oss övre delen. Därför fick jag inte lika mycket plats till övningarna som jag hade behövt nu när Nora inte är jättestarkt fysiskt än.
 
Jag blev minst sagt positivt överraskad av Nora trots förutsättningarna. Hon var så mycket starkare än vad jag trott, så uthållig och positiv. Jag red inte felfritt direkt men Nora räddade mig och jobbade på fint trots att vi inte hade så mycket plats. Efter ett svettigt pass som krävde ganska mycket av Nora så avslutade jag med lite frisk galopp och det var som att Nora fylldes med ny energi. Hon blev både stark och överlycklig. Avslutade med att skritta ut på hårt underlag. Absolut inget felfritt pass, men Nora gjorde sitt bästa och förvånade mig med sin fysiska styrka.
 
Bara någon vecka kvar tills hon är stark nog för våra träningar. Brukar ju träna markarbete en gång i veckan och hoppning en gång, och när jag väl är igång med träningarna så går allt så mycket fortfare. Min fantastiska tränare ger mig läxor och är riktigt noggrann med mig och min ridning, längtar efter att känna att jag verkligen utvecklas som ryttare igen. Har ju varit mer fokus på Nora ett tag nu, att bygga upp henne, nu längtar jag efter att nån ska fokusera på mig och mina styrkor och brister. Ser så framemot vad denna vår kommer erbjuda oss! ♥


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback