När hösten tränger sig på lite för tidigt

Dricka varmchoklad ur termos i sadelkammaren, galoppera genom höstlöven och dö söt-döden när pållen njuter i sitt onödigt varma täcke... eller leriga hagar, isande vindar och ångest inför vintern?
 
Det finns olika sätt att se hösten på. Trots att min inställning ofta är positiv inför hösten så blir även jag lite stressad när solen går ner tidigare och grillkvällarna och t-shirts ersätts med stormigt väder och förkylningar. Jag har tjatat om det sen augustis början och ska nu tjata om det igen - det känns inte kalas-kul när sommaren inte hinner pika i augusti utan övergår till höst minst en månad för tidigt. Hösten är också en årstid som många blir deppiga av, vilket jag förstår. Mörker, regn och kyla är nog ingen storfavorit och jag vet hur det är när det känns som att sommaren bara flög förbi och man har ångest inför de mörkare månaderna. Just av den anledningen så tänkte jag i dagens tips-inlägg ge er fyra tips på hur man inte bara överlever hösten i stallet, utan även maximerar den. Häng med!
 
1. Klä dig varmt. Det finns inget tråkigare än att frysa, och trots att termometern visar en temperatur så känns det betydligt kallare när det blåser ute. Klä er varmt och ta med en extra fleece eller mössa om ni är osäkra Jag lever för fleecar på hösten. Kan bäras ensam eller med en tunn regnjacka över. Min favoritfleece som har hållit sig mjuk tvätt efter tvätt är en från Pikeur, så letar ni kvalitativa fleecar - Pikeur is the way to go.
 
2. Mys-maxa stallet och hästen. Det är precis vad du tror det är - varmchoklad, och tjocka täcken gör åtminstone mig helt till mig av lycka. Det är underbart att rida ut barbacka på en häst iklädd ett gosigt täcke och efter jag har ridit så finns det inget mysigare än när Nora och Sjiekste käkar hö i sina boxar (som tenderar att packas med lite extra spån under höstarna, just saying) medan jag dricker varmchoklad. Nu ligger förvisso mitt stall tio meter från mitt hus så jag kan ju gå in och fika, men det är något alledeles särskilt med att avnjuta en varm dryck i stallet efter en kall ritt.
 
3. Rid i naturen. Om man inte har turen att få rida i ett pudersnöklätt landskap på vintrarna (notera att jag sa pudersnö, kramsnö är en mardröm att rida i) så finns risken att naturen består av kala träd och isig samt stenhård lera som frusit på marken. Därför är det såå viktigt att passa på att rida i naturen nu under hösten. Rid ut och på ridbanorna så mycket ni kan! Naturen är så vacker när det finns röda, gula och orangea löv på både marken och träden men det varar inte så länge. På med reflexerna och njut medan det går!
 
4. Shoppa. Om det är något som gets me in the mood för hösten så är det shopping. Fleecar, tjocktröjor, mössor och jackor går alltid hem hos ryttaren, medan mina hästar årligen överöses av ludd-allt (luddbenskydd, luddgrimmor o.s.v.), gosiga och tjocka täcken och ridtäcken. Hösten kan verkligen vara såå mysig och efter införskaffning av lite nytt och fräscht till hästarna så blir det alltid lite mysigare. 
Kungen♡

Vilka är ERA bästa hösttips? Och förresten - om ni läser från mobilen, vilket ungefär hälften av mina läsare gör, så tryck på ♡-knappen om ni vill se vad jag har och ska införskaffa mig nu inför hösten, ett sånt inlägg kommer upp om detta inlägg får fem gillarmarkeringar.

Tuva Björnwall

åh så himla peppande och bra tips, älskar!!

2016-08-21 / 19:12:45
URL: http://nouw.com/tuvabjornwall
Ida - foto & häst

superbra tips verkligen! :D

2016-08-21 / 22:36:55
URL: http://idanilssonphoto.se/
Kimmey :)

Bra tips!

2016-08-22 / 06:30:23
URL: http://bimbolie.blogg.se/
Erika

Jag tycker inte alls om hösten, men när jag läser dina små tips börjar jag ju nästan längta efter hösten. Det har nog aldrig hänt, haha.

2016-08-22 / 17:37:11
URL: http://monsterasryttarna.blogg.se
Olivia

sv. ja det var jätteroligt :D

2016-08-22 / 21:33:04
URL: http://oliiviiagustavsson.se
madeleine magnusson

Super bra tips, behövdes! :)

2016-08-22 / 21:35:20
URL: http://nouw.com/theequestrian
Emelie Andersson

så himla bra tips fina du, och han är ju för sööt alltså! <3

sv: Ja men eller hur, det kan inte alltid gå bra men han blir bara så elak när det inte gör det. Så bra att du gör det :)

2016-08-22 / 21:57:52
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Amanda & ridtravaren Lilleman

Mitt bästa tips är helt enkelt att stanna inne hahahha speciellt när det regnar.

2016-08-22 / 22:22:47
URL: http://bagheeraomalley.blogg.se
Divorce your horse

Så fin header du har!!

2016-08-23 / 09:00:45
URL: http://divorceyourhorse.se
Tilda

Åh vilket underbart inlägg, jag blev riktigt sugen på hösten nu! Tack för det bästa Johanna <3

2016-08-23 / 11:21:04
URL: http://nouw.com/tildaochmolly
Elin

Supermysiga tips, nu fick du mig lite taggad på höst!

2016-08-23 / 22:18:48
URL: http://liveloveride.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback