Frustrerad häst och sårskador

Nora har inom loppet av fyra dagar lyckats få två sår på samma ben. Jag antar att mycket beror på hennes överskottsenergi som hon samlat på sig när jag har varit iväg och bara longerats istället för att ha jobbats tills hon varit nöjd och trött. Hon är en sån ponny, rids hon inte hårt så blir hon frustrerad och kokar antingen över i huvudet eller springer rundor och leker i hagen.
 
Faktum är att hon faktiskt har sprungit och brallat massa i hagen de senaste dagarna. Att hon bara fått två småsår är ett under! Det ena försvann bokstavligen dagen efter, det var bara ett skrapsår på 0,5 cm men såg längre ut vid första anblick då blodet runnit nån centimeter. Det reagerade hon inte alls på. Igår hade hon ett nytt sår på benet men lite högre upp.
 
Det var lite större så hon tyckte inte alls om när man rörde vid det, men runtom var det inga problem och hon var inte svullen. Lindade det så det inte skulle svälla över natten och tittade på det imorse. Hon tycker fortfarande inte om när man rör såret men är varken svullen eller varm runtom. Hon är lindad båda bak i hagen idag så att hon inte riskerar att slå upp det. Ont verkar hon inte ha, faktum är att hon galopperade ut i hagen idag utan att visa något tecken på smärta. 
 
Tänkte ta det lugnt med henne idag och bara longera med inspänningar. Hon är ju en pigg ponny så under longeringen tenderar hon att bli uttråkad. Ett tips till alla er med såna hästar är att hela tiden aktivera hästen. Låt den få tänka och vara vaken på dina hjälper! Jag gjorde övergångar från skritt till trav men hjälp av bara rösten och det tyckte hon var så kul att hon for iväg i galopp flera gånger. Gjorde även tempoväxlingar, allt ifrån väldigt långsam trav till en lång och luftig i bra tempo. 
Imorgon ska jag skritta ut bara för att känna lite extra, och är allt bra till måndag så kommer jag rida igenom henne på ridbanan - det behöver hon verkligen! Härligt med en häst som tycker det är så kul med arbete. Så förrutom de små såren som oroar hästarnas sjukt mesiga ägare som behandlar dem som porslin (läs: jag) så är allt toppen! Har varit lite off då jag inte haft något att berätta om hästarna utan endast "åsiktsinlägg" och liknande och vill inte ha det allt för tätt mellan dessa.
 
Förresten! Jag tänkte köra igång med dagens fråga igen. Så läser du denna meningen nu och undrar någonting så får du jättegärna ställa en fråga så kommer jag svara på den i nästa inlägg. Kraaam

Vanessa

åh alla dessa småskador som kommer. Så irriterande haha <3

2016-07-31 / 14:45:37
URL: http://vanessaandersson.se
madeleine magnusson

Nej usch vad tråkigt! Hur gammal är hon? :)

2016-07-31 / 15:04:52
URL: http://nouw.com/theequestrian
Beatrice

Sv: ja, det ser ut som att det är något i hoven, då han verkligen inte vill sätta ner hoven. Har behandlat det som hovböld i 6dagar utan resultat. Hovslagaren kom ut och undersökte hoven men han såg inget. Dock kan ju såret vara minimalt. Men så himla tråkigt. hoppas verkligen att veterinären hittar vad det är!

Vilken fin blogg du har! :-)

2016-07-31 / 15:57:27
URL: http://beashastliv.for.me
Emelie Andersson

Hoppas att såren försvinner så hon inte går problem med dem.
Så kul med dagens fråga med, ska försöka klura ut något bra så återkommer jag om det :) kramis!

2016-08-01 / 11:45:59
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se
Jessica. Lindström

Vad trist med sår, i know the feeling.. Jag har en som inte riktigt har koll på sina ben, sår lite då och då.. Så tråkigt ibland bara..

2016-08-01 / 12:03:09
URL: http://designsign.blogg.se/
Tilda

Hoppas att såret snart försvinner! Älskar alla dina smarta tips och ditt kloka tänk. Du är så himla grym och jag blir alltid så glad av dina inlägg!❤

2016-08-01 / 23:26:18
URL: http://nouw.com/tildaochmolly
Emelie Andersson

Ville bara säga att du är utmanad på min blogg så du inte missar det ;) <3

2016-08-02 / 17:09:15
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se
Josefine

Skönt att hon inte verkar ha ont utav det såret som blev. Tråkigt dock när det händer, haha.. :/

2016-08-02 / 21:07:03
URL: http://jlandgrens.se
Felciia

Nice

2016-08-03 / 12:37:39
URL: http://frokentv.se
Tuva Björnwall

Hoppas ni slipper fler sår :/ kram!

2016-08-03 / 16:54:33
URL: http://nouw.com/tuvabjornwall
Sharon

Åh min ponny får sår undersommarmånaderna och det är så drygt... Hoppas din mår bra och att allt läker som det ska!

Ps. Väldigt söt ponny hihih :')

Kram

2016-08-03 / 17:30:18
URL: http://leggohouse.blogg.se
Josäfin Andersson

Så jobbigt när de skadar "sig själva" i hagen sådär, finns ju inget man kan göra för att hjälpa dem haha :( Hoppas det läker snart!

2016-08-04 / 13:06:38
URL: http://jossanamigo.blogg.se/
Emelie Andersson

Sv: det var så lite så :) jag älskar verkligen din blogg. Hoppas du själv gör utmaningen och gör listan :) <3

2016-08-04 / 19:12:42
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback