Igångsättningsplan Walewijc's Noortje

Som jag har skrivit i tidigare inlägg så börjar jag om från noll med min ponny Nora då jag vill bygga henne från grunden för att få en stark och hållbar ponny. Därför har jag gjort en igångsättningsplan för att få igångsättningen rullande mot ett mål. Varje ridpass ska ha en tanke bakom och planeringen ska brytas ner i veckor och sedan i dagar. I detta inlägg tänkte jag visa er helheten av min planering. Här skriver jag inte veckomål eller dagsplanering, det får ni följa i bloggen ändå och jag hade inte planerat att skriva en bibel.
 
Vill ni läsa om hur man sätter upp mål och planerar för att nå sina mål klicka här. Garanterar er ett galet läsvärt inlägg!
 
Här är min planering i grova drag:
 
Mål: Mitt mål är att jag och Nora som ekipage ska vara tävlingsredo till den tioende september.
 
Var står vi i förhållande till målet? Just nu är vi en ganska bra bit ifrån målet men har en fin grund. Vi har inte börjat hoppa och har ingen vidare kondition men vi har en bra grund och muskulatur att jobba utifrån. Målet innebär inte bara fysisk styrka och kondition, utan även sammansvetsning och samarbete i en hoppbana.
 
Vilka förutsättningar har vi? Tack vare min grundarbete har vi fantastiskt bra förutsättningar! Nora är samarbetsvillig och bjuder enda från bakbenen. Jag själv känner mig god till mods och vi båda ser framemot vad vår motivation kommer ta oss! Dessutom har jag goda träningsmöjligheter och tillgång till kunniga och framgångsrika tränare. Mer om förutsättningar och dess vikt här.
 
Vad behöver vi mer av? - Vi behöver fortsätta bygga muskler och bättra konditionen. Nora är också väldigt svag i vänster så vi behöver mer liksidighet i hennes muskulatur, får rida passet i inlägget nedan så ofta som möjligt;). Sedan behöver vi börja hoppa igen och få sammansvetsning på det planet. Förhoppningsvis resulterar det i att mitt självförtroende som ryttare stärks (det är mitt största hinder) så vi kan fortsätta utvecklas därifrån. 
 
Hur ska vi göra för att få mer av detta? - Muskler och liksidighet bygger vi med grundarbetet jag håller på med nu. Har mycket att tacka Pether Markne för! Kondition kommer som en bonus men den tränar vi även genom många, långa trav, skritt och galoppdistanser. Snart får vi stubbåker, då blir det mycket galopparbete! Hoppningen tänkte jag börja med i augusti och som ett resultat av allt arbete och min fantastiska tränare så kommer självförtroendet som en bonus. Can't wait!

FrökenTV, bloggen om tv och film

så fin bild

2016-07-28 / 12:02:56
URL: http://efji.blogg.se/
My Nordqvist

Intressant att läsa hur du tänker :D

2016-07-28 / 14:28:17
URL: http://mynordqvist.se/
Tuva Björnwall

Väldigt intressant och roligt att läsa :D

2016-07-28 / 18:11:42
URL: http://nouw.com/tuvabjornwall
Elin

Det låter jättebra, lycka till med era mål! :)

2016-07-28 / 18:33:30
URL: http://liveloveride.blogg.se
Amanda Jona [SPONTAN]

Lycka till med att nå era mål! :)

2016-07-29 / 07:11:30
URL: http://spontan.blogg.se
Emelie Andersson

Så roligt att få läsa detta, verkar som ett bra upplägg tycker jag :)

sv: tusen tack för dina tips, jättebra :) Ska redan nu sitta och klura ut hur jag ska skriva dem :)

2016-07-29 / 19:54:49
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Tilda

Älskar ditt grymma sätt att tänka, ni kommer verkligen lyckas med era mål! <3

2016-07-29 / 21:46:38
URL: http://nouw.com/tildaochmolly
Josefine

Vad intressant att få läsa :D

2016-07-30 / 17:18:36
URL: http://jlandgrens.se
madeleine magnusson

Så kul att läsa, med ditt tänk kommer ni helt klart lyckas! :)

2016-07-30 / 20:19:17
URL: http://nouw.com/theequestrian

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback